Usi rapide verticale cu rulare sunt construite pentru a actiona ca o bariera impotriva frigului, a prafului, a umiditatii si a zgomotului, fiind destinata incaperilor in care traficul este intens. Aceste usi rapide sunt compatibile atat pentru interior, cat si pentru exterior si pot fi utilizate pentru inchiderea depozitelor, magazinelor, centrelor comerciale, hipermarketurilor, etc.

   Usile rapide cu rulare se recomanda a fi montate pentru delimitarea spatiilor din interiorul cladirilor si sunt destinate unui trafic intens. Sistemul de ”auto-reparare” permite corectarea rapida a erorilor care se realieaza in timpul manevrarii cortinei si inlocuirea rapida a pieselor deteriorate. In timpul actionarii, cortina poate parasi ghidajul, iar aceasta functie permite reamplasarea acesteia printr-o simpla actionare sus-jos.

Componente usi rapide cu rulare:

   Cortina usii rapide cu rulare este confectionata din mai multe segmente care se ridica prin infasurarea pe un ax. Rularea cortinei se realizeaza pe un ghidaj metalic, aceasta fiind stransa intr-o caseta ce incorporeaza toate mecanismele necesare antrenarii cortinei. O astfel de cortina este rezistenta, disponibila in mai multe culori din gama RAL si poate fi prevazuta cu panouri transparente, care ofera o vizibilitate buna in interiorul spatiului protejat.

   Motorul usii rapide verticale cu rulare controleaza ridicarea cortinei si are un rol determinant in functioneaza optima a usii. Aceste motoare sunt rezistente, robuste si pot fi prevazute cu autofrana si blocaj magnetic cu limitator de cursa.

   Sinele de rulare pot fi confectionate fie din otel zincat sau din aluminiu. Acestea au rolul de a ajuta cortina sa se ruleze. Rularea pe verticala a usilor rulabile reprezinta un avantaj deoarece ofera mai mult spatiu.

   Panoul de comanda reprezinta „creierul” sistemului de actionare a usilor si poate indica mai multe chestiuni, in functie de performanta sa. Panoul este prevazut cu butoane de deschidere, inchidere si stop. Acesta poate controla o serie de accesorii optionale, pe care le veti descoperi in randurile de mai jos.

schita usa rapida cu rulare

Caracteristici usi rapide verticale cu rulare:

 • Structura metalica compacta din otel galvanizat, ce poate fi vopsita in orice culoare RAL;
 • Carcasa care include toate mecanismele de antrenare a cortinei;
 • Sistem automatic de siguranta ce permite deschiderea manuala a usii in cazul penelor de curent;
 • Sistem de balans modular cu contragreutati, pentru inversarea miscarii in cazul detectarii unui obstacol;
 • Actionare manuala (cu manivela) si automata (motor electric trifazat cu capat de cursa si electrofrana de stationare);
 • Rezistenta buna la vant si intemperii.

Accesorii optionale usi rapide cu rulare:

 • Fotocelule;
 • Senzori;
 • Bucle de inductie;
 • Radare de miscare;
 • Telecomenzi;

Exemple de accesorii optionale de siguranta de la diferiti producatori:

accesorii optionale usi rapide
accesorii optionale usi rapide2

   Deoarece sunt utilizate si in interior, si in exterior, usile rapide cu rulare sunt operative, adaptate uzului indelungat si au un design compact si modern.